THE FUTURE WILL BE WHATEVER ME MAKE IT
CONFIRMATION

 

LEAVE THE WORLD BEHIND YOU

 

SHE DID IT AGAIN

I drove like a boss.

ALCOHOL

- Jag hade nog aldrig kunnat beskriva situationen bättre själv faktiskt, kopierar ett fruktansvärt vettigt skitbra inlägg från en bloggerska Jennifer Stroud (http://jenniferstroud.blogg.se/)
Hon är riktigt duktig hon är på att skriva, inte på tal och hennes talang för 
vardagsfotografi. Läs igenom detta, och försök förstå.


''Lite då och då trillar det in kommentarer från personer som vill att jag ska berätta om varför jag är nykterist, ocheftersom er önskan är min lag kommer nu ett inlägg som förklarar precis detta:

Folk blir ofta förvånade när jag berättar att jag är nykterist. För precis som det finns förutfattade meningar omkvinnor och män, svarta och muslimer, så finns det även stereotyper gällande nykterister. De är tråkiga och grå, tysta och utan vänner. Eller så är de militanta och häller ut folks öl på fester. Jag är ingen av dem. Jag är en socialt kompetent, glad och vettig person. Som skrattar högt och har många vänner. Jag kan gå på fester, till pubar och klubbar, dansa i flera timmar och ha precis lika roligt som alla andra. Utan att dricka en droppe alkohol. Jag går emot normen, och det förvirrar folk. 

 Med häpnad så frågar de varför? Och jag har så många svar att jag alltid inte riktigt vet vad jag ska svara. Min kropp mår tusen gånger bättre av att inte dricka, den behöver inte slösa massor av energi på att bryta ner gifter och jag slipper huvudvärken dagen efter. Dessutom klarar jag mig väldigt bra utan, jag behöver inte förändra min verklighet med droger för att njuta av livet och för att ha roligt. Jag skrattar ju tills jag trillar ihop i en hög på marken ändå.

Men, du kan ju dricka ett glas? Det skadar väl inte? Och då kommer vi till den största anledningen till varför jag avstår. Den som upprör (ja, faktiskt) mest, den som jag sällan pratar om med folk på fester för att de genast hamnar i försvarsställning, och med arg röst känner att de måste berätta för mig att en visst kan dricka ett glas utan att vara alkoholist. Att det är deras val, att jag inte ska komma och berätta för dem vad de ska och inte ska göra (eh...?).

Men såhär ligger det till; jag dricker inte på grund av principskäl. Precis som att det finns väldigt många som är vegetarianer för att de tycker att köttätandet är oetiskt mot djuren och miljön, så är jag nykterist för att jag spyr på hela alhokolindustrin och normen som säger att vi måste förgifta vår kropp för att vara ”normala” och för att kunna skaffa vänner. Dessutom visar forskning med placebo och blindtester att våra förväntningar på alkoholen och dess effekt bidrar mer till berusningen än alkoholen i sig, och vad ska jag med alkohol till då?
I 8 av 10 misshandelsfall finns alkohol med i bilden, och cirka 13 000 bilresor med en rattfull förare görs varje dag. Vart femte barn mår dåligt för att deras föräldrar dricker, och varannan person känner någon som har problem med alkohol. Uppskattningsvis har en miljon människor i Sverige farligt högt alkoholintag, vilket blir en tiondel av vår befolkning. Och allt detta i ett land som jämfört med resten av världen har en väldigt restriktiv alkoholpolitik, och därför förhållandevis låg alkoholkonsumtion. Och nej, alla har inte problem med alkohol, majoriteten ”kan hantera det”. Men vad händer med de som inte kan det? Vad händer med personerna i deras närhet? Vårt samhälle idag fungerar som så att varje gång vi firar, när vi vill ”unna oss något extra”, så plockas alkoholen fram. Den är en symbol för framgång och socialt umgänge, och det oroar mig.

 Det är ett fritt val. Vi är individer som ska få fatta beslut över vårt egna liv och vår egna kropp. Den rätten frånsäger jag ingen, aldrig. Men, handen på hjärtat, hur många femton-, sexton-, sjuttonåringar (eller t om vuxna) känner sig tvungna att dricka alkohol på fester för att passa in? Hur många känner sig utanför om de väljer att inte dricka? Hur många har inte fått höra ”men kom igeeen, klart att du ska ha ett glas!” om de avstår. Man måste vara jäkligt stark för att kunna stå emot något som är så hårt inrutat i samhället, ha skinn på näsan och tro på sig själv som individ. Så blir alkoholkonsumtionen verkligen ett medvetet val då? 

Det är därför jag är nykterist. Jag vill visa att man kan vara rolig, smart, kreativ och cool utan att röra en droppe alkohol. Precis som att jag vill gå emot kvinnoförtrycket genom att vara stark och framgångsrik trots att jag är kvinna, så känner jag mig också manad över att erbjuda ett alternativ till alkoholkulturen som kräver att vi dricker för att vara sociala personer. För att visa att det är inte alkoholen i sig som gör dig till en person som kan ha kul, utan situationen som skapas omkring den.'' - http://jenniferstroud.blogg.se/

 

 

 


FEELIN' GOOD.

 

MY EVERYTHING

 

BY LUNE

 

EARRINGS

 

FOREVER ALONE


hallå! ligger ensam i min säng och bara njuter. som vanligt så dricker jag te och kollar på pretty little lars. 
känns som att min uppdatering endast består av té och pretty little liars haha!
tänkte börja skriva lite..... men jag måste fortsätta kolla nu för att det är megaballa spännande!!!=)(/&¤%&/
later

DON'T LEAVE,

idag har varit en bra dag. spenaderade natten hos lisan. dygnet omfattade mycket skratt, matkoma och en lång nattprommis med klarre. sen kväll så har jag med familj och hela byn umgåtts haha! spelat brännboll med fotboll, ätit god mat och haft det supermys!
nu tänkte jag hoppa i mina myskläder och dricka lite té (som vanligt) och kolla på pretty little liars! 
nattinatti

EARRINGS

 

JOYFULNESS

hej alla fina. hoppas allt är superbra med er, för själv kan jag inte må bättre! 
helgen har varit super! hela veckan har varit helt jävla super faktiskt.
jag träffat underbara människor, människor som jag inte träffat på år, vi har dansat, skrattat tills tårarna rann, jag suttit och pratat om allt mellan himmel och jord hela natten tills det började ljusna ute med en fin människa. ja, detta lovet börjar bra. riktigt bra. 

nu: pretty little liars och smoothie!


SOMEDAY

someday.

NEW BRACELET +

 

TAKE ME BACK
jag vill tillbakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

PUTTE

ganska komiskt att jag hatar och är livrädd för katter, men samtidigt tycka om dig putte. 


DAGENS KÖTTBULLE

bildbomd idag eller vad

SAME BUT DIFFERENT

det går bra nu.

WHEN YOU WANT TO ESCAPE FROM THE REALITY

en av de bästa böckerna jag läst. 
och jag har tusen böcker till som bara ligger och väntar på mig!!!!!! ÅÅÅÅÅH JAG ÄR SÅ TAGGAD. JAG ÄLSKAR BÖCKER<33333333  
ja, jag har seriösa problem. 


BREAKFAST

 

LIGHTS WILL GUIDE YOU HOME


ORGASM

behöver jag ens säga hur gott detta är?


YOU'RE GONNA MISS ME WHEN I'M GONE


man kan inte göra annat än att älska danmark. 

YOU ARE THE PIECE OF ME I WISH I DIDN'T NEED.

 
Chasing relentlessly, still fight and I don't know why
If our love is tragedy, why are you my remedy?
If our love's insanity, why are you my clarity?


16 THINGS

 16 saker jag tycker om
- sena sommarkvällar
- oboy 
- långa promenader med en fin människa
- pussar i nacken och på halsen.
- sånadär oväntade och fina sms
- kolla på soluppgången efter en galen natt
- prata om allt mellan himmel och jord
- dansa med fina vänner
- att skriva
- gå barfota i gräset
- kunna texten till en gammal låt som man inte hört på evigheter
- gosa och kramas
- tända ljus
- skratta tills det riktigt gör ont i magen och tårarna rinner av lycka
- pizza, med myyyyyyycket sås
- långa telefonsamtalSEE YOU IN MY NIGHTMARES

idag var den sista föreställning någonsin för mig. det är känns ganska konstigt. lite tomt. jag har spenderat inprincip varje torsdag och fredag dessa två senaste åren tillsammans med mina tjejer. men jag antar att allt har ett slut, jag trodde bara inte att det skulle besöka mig, oss just idag.
men på tal om slut så börjar skolan också dra sig mot sitt slut, och det betyder sommarlov. mitt sista sommarlov jag kommer få vara med om i detta livet. så därför, ska jag njuta och ta vara på varje sekund av detta lovet. och jag ska leva, utan bekymmer, ångest, stress, problem, all skit som bara ligger och gror i mig. jag ska leva, leva som aldrig innan.

FAITH

jag vet att kärlek inte går till som i filmer, eller som i sagor.
jag vet att en kille inte kommer stanna mig på gatan, hållandes med en ros i handen och bjuda ut mig, jag vet att våran första kyss inte kommer att vara på en segelbåt en vacker solnedgång, utan i en soffa eller obäddad säng framför en dålig film. jag vet att han inte kommer dyka upp oväntat och knacka på min dörr en regnig dag med choklad och godis. och mysa med mig hela dagen lång. jag vet att han inte kommer dra med mig ut en mysig sommarkväll, spela gitarr på stranden och sedan ta ett kvällsdopp. jag vet att en kille inte skulle kunna spara en romantisk kyss tills 24 gången vi träffas, att bara vilja lära känna mig och umgås med mig och inte skynda in i något, utan ta vara på varje dyrbara sekund. 
jag vet att en kille inte kommer vilja hoppa på en random buss med mig och bara åka tills man inte kommer längre och komma hem på ett icke förutspått sätt. eller ha picknick på aladins flygande matta. eller att en kille kommer åkandes på en gräsklippa utanför mitt hus, skrika mitt namn och ha en stor rosbukett i handen, och i det ögonblicket veta att jag är den enda. den enda som existerar i hans värld, att vi är de enda som existerar och betyder något, och ingen annan spelar någon roll. 
jag vet att jag inte kommer få uppleva en disney kärlek eller en drömkärlek, men om jag hoppas tillräckligt mycket, drömmer tillräckligt mycket, så kanske, kanske min drömprins dyker upp en vacker dag.


 
 

RSS 2.0